lobby renovation
 

100 Spear Street San Francisco Lobby Renovation

Corporate | California, USA

This was a renovation of an existing lobby at a very prominent location in San Francisco. Its proportions were elegant, but it was dark and dated; with no curb appeal it commanded only a 60% occupancy rate. BAW Architecture’s renovation resulted in a 100% occupancy rate, and the building was subsequently sold at a healthy profit.

In San Francisco’s competitive commercial real estate market, aesthetics and identity matter. This building’s original lobby, dating from 1985, referenced classical architecture, but was essentially cut in half due to the unfortunate placement of the lobby desk. The lighting and finishes, if not quite gloomy, created a dark and uninviting atmosphere.

BAW took on the task of re-branding the lobby by stripping away the dated elements that interfered with the lobby’s inherent elegance, and reinforcing the classic proportions and formality of the space. The mirrored ceiling was replaced with a clean acoustical design that allowed for the incorporation of energy efficient LED light fixtures. Upon completion of this economical lobby renovation, the lobby now glows like a golden lantern, radiating warmth and color onto the street. Curb appeal went up, as did the all-important and occupancy rates. Contact BAW to find out more.

 

Client
ING Clarion / Jones Lang La Salle
Size
5,710 sf / 530.7 sm
Market
Corporate
Location
California, USA
Date
2011
Services
  • Design Team Leadership
  • Architecture
  • Interior Design
  • Lighting Design
  • Mechanical Engineering
  • Electrical Engineering
  • Acoustical Engineering
ViewHide More

You have created something of beauty and long lasting value. Once again my confidence in you and your firm is confirmed. I never doubted that what you would create would be special. My hope is to be able to work with you on many other projects in the future. Many, many thanks.

Senior Vice President Clarion Partners

Results

The bang for the buck was immediate and remarkable. The occupancy rate soared, and the building’s owners sold it a year later, reaping a healthy return on their investment.

 

All photos: Nick Merrick at Hedrich Blessing © BAW Architecture. All rights reserved.

Questions? Need advice? Reach out to us.

Please enter your name.
Please enter a correct email address.
Please enter a correct phone number.

Please enter question.
Yes, I’d like to receive emails from BAW Architecture sharing tips on Control Building Design.